Analogt & Digitalt

Digitala och analoga TV-mottagare

Alla gamla ”tjock-TV” och tidigare platta LDC- och Plasma-TV är alla analoga TV-apparater. Dessa kan utan problem användas i vårt nät för att se TV via den analoga signalen. Du kan installera hur många TV-apparater som helst i ditt hus och använda den analoga signalen.

Vill du använda den digitala signalen så måste du ha en TV med inbyggd digitalmottagare som klarar av standarden DVB-C (C står för ”cable”) eller en extern digitalmottagare, även den DVB-C om din TV inte har den inbyggd. Så en gammal TV kan kompletteras med en extern digitalmottagare. Kabeln mellan mottagare och TV blir då Scart eller HDMI. Även här kan du installera hur många TV-apparater som helst utan extra kostnad.

Med endast digitalmottagare så får du tillgång till det ej kodade basutbudet. Vill du även få de kodade kanalerna digitalt måste du dels ha ett kort med chip från Soldyrkaren. Det kortet programmeras utifrån vad du beställt. Allifrån kodat basutbud till C-more och Viasat. Detta kort måste sättas in i en korthållare, CA-mudul som sticks in i TV´n eller i digitalmottagaren. En extern digitalmottagare behöver i visas fall ingen CA-modul. Korthållare, CA-mudul säljs av Soldyrkaren för 600 kr/st, se bild. Pris på kort och programutbud hittar du under Kanaler och priser.

Sökning av digitala kanaler

Om inte TV´n får in alla digitala kanaler direkt så kan man manuellt ställa in sökparametrar.

Sökfrekvens Starta med 450 Mhz
Modulation 256 QAM
Symbolrate 6875
Nätverkssökning Till
NätverksID 41001